Trávicí systém
Ústní dutina vnímá chuť, přijímá potravu.Trvá to pár vteřin.
Hrtan což je trubice dlouhá 25-35 cm vše snědené posouvá dále do žaludku.Upravuje teplotu potravy a vše trvá asi 2 až 15 vteřin.
Žaludek má objem asi 200 ml vklidu a až 1500 ml po naplnění. Zde se potrava chemicky zpracovává a posouvá dále do tenkého střeva. Vyprodukuje denně až 2litry žaludečních šťáv, zpracování potravy zde trvá 1 až 8 hodin. Zatímco po 1kg jahod je za chvíli prázdný , tak třeba po 200g tlačenky je nám těžko.
Tenké střevo je trubice dlouhá cca 2,8-3,5 m a široká asi 3 cm. Sliznice produkuje trávicí enzymy a zde dochází k trávení (rozkladu potravy), vstřebávání (transportu do krve) a posunu potravy směrem do tlustého střeva. Vyprodukuje denně až 2,6 litrů střevního sekretu a proces trávení zde trvá 1 až 4 hodiny. Důležitou funkcí tenkého střeva je imunita, tedy ochrana před působením bakterií, virů a cizorodých molekul.
Tlusté střevo měří asi 1m a široké asi 6 cm. Zde se potrava postupně přeměňuje na odpad. Zde potrava stráví nejvíce času a to je problém, čím déle zůstává odpad v kontaktu s tělem, tím hůře pro tělo. Proces "skladování" může trvat 12-96 hodin ! Odpad pak posunuje směrem ke konečníku. Důležitou funkcí i tlustého střeva je imunita, tedy ochrana před působením bakterií, virů a cizorodých molekul.
Konečník a anální kanál, zde probíhá poslední fáze přípravy a vyloučení stolice.